Wie ben ik

Mary-Lou Hardy
Mijn naam is Mary-Lou Hardy, afgestudeerd psychologe aan de Academie Integrale Menswetenschappen-SPSO te Utrecht.
Getrouwd en moeder van een dochter en een zoon.
Mijn afstudeerscriptie ging over de gevolgen van een scheiding voor de kinderen. Ik ben ervan overtuigd dat er geen enkele ouder is die willens en wetens zijn kind wil beschadigen. Toch gebeurt dit maar al te vaak in en na een scheiding. Gedurende de afgelopen jaren heb ik me voornamelijk gepresenteerd met mijn specialisatie kindvriendelijk scheiden.

Hoewel de problematiek niet altijd even gemakkelijk is voel ik me een bevoorrecht mens als ik een ouderpaar heb mogen begeleiden, om hun relatie te redden of om hun scheiding zo kindvriendelijk mogelijk te laten verlopen. Liever nog noem ik het scheiden vanuit je hart. Uit liefde voor je kind het samen zo goed mogelijk regelen.    Scheiden mag luchtiger worden, als je jouw kind centraal stelt en vraagt “wat heeft ons kind nodig van ons als we uit elkaar gaan”, dan is het uitgangspunt al luchtiger en komt de oplossing dichterbij.

Bij de benaming kindvriendelijk scheiden merkte ik dat dit heel vaak mensen afschrikt en eerlijk gezegd past deze benaming  ook niet meer bij mij. Ik noem het liever scheiden of blijven vanuit je hart. Het geeft voor mij beter weer dat ouders een keuze hebben hoe ze hun relatie willen voortzetten of beëindigen.

Het begeleiden van gezinnen tijdens hun scheiding zal altijd een apart plekje in mijn hart blijven houden maar zal niet meer prominent op de voorgrond staan.
Het begeleiden bij relaties of persoonlijke groei hulpvragen vind ik bijzonder om te mogen doen omdat er hier altijd een wil is, een keuze om vooruit te willen gaan. Het geeft me voldoening en energie, iets wat dan weer mijn cliënt inspireert om zijn eigen betere ik te ontdekken.

 

Mijn Missie

Ik wil u informeren, uw vraagbaak en wegwijzer zijn in de chaotisch tijd rondom een relatie crisis met uzelf of uw partner of uw kind.  Rust en orde scheppen in een hectische periode vol met onzekerheid, verdriet, verwarring, boosheid etc.  Zodat u zo snel mogelijk weer het heft in eigen hand kunt nemen en uw leven weer op de rit kunt krijgen.

Om vervolgens  steviger in uw eigen schoenen te mogen gaan staan en zijn wie u wilt zijn, uw eigen unieke ik.

Of bij een relatie crisis samen door te gaan en als dat niet lukt samen met uw ( ex-)partner het ouderschap zo goed mogelijk vervullen zodat uw kind niet het kind van de rekening wordt.

Copyright © 2015 info@hardycounselingduiven.nl

error: Content is protected !!