Zwangerschapsretraite weekend

Een weekend speciaal voor jou! lekker even relaxen voordat de baby komt, in een ontspannen omgeving met andere aanstaande moeders.

Een zwangerschap en de geboorte van je kind is echt één van de grootste life- events in het leven van vrouwen en hun partner. Een zwangerschap is prachtig om te mogen ervaren. Maar een zwangerschap vraagt ook veel van je, zowel fysiek als mentaal.. Tijd voor jezelf inplannen is erg belangrijk. Als je goed voor jezelf zorgt, dan kun je ook goed voor de ander zorgen. In de zwangerschap maak je al contact met je kindje en dit zorgt al voor verbinding tussen jullie. Iedere moeder en kind combinatie is uniek. In mijn praktijk komen veel vrouwen die hard werken en aangeven niet altijd te genieten van de zwangerschap, zich onzeker voelen of gewoon erg druk zijn en nauwelijks tijd nemen om aan de gedachte te wennen dat er een kindje komt. Daarom willen wij je graag de kans geven om op een unieke locatie even de tijd te nemen voor jou en de baby in je buik.

Ga jij mee? Wat kun je verwachten?

 • Een weekend speciaal voor jou als aanstaande moeder
 • Een weekend als voorbereiding op de geboorte van jullie kindje
 • Een weekend vol ontspanning, rust, balans, natuur, zwangerschapsmassage, ontspannings- en ademhalingsoefeningen, meditatie en mindfulness
 • Je dompelt je even onder in een heel andere sfeer. Jij laadt je batterij op met onze ontspanningssessies
 • Bereid je voor op wat komen gaat
 • Ontdek de natuur in stilte
 • Geniet van een ontspannende zwangerschapsmassage, met heerlijke en pure essentiële oliën

Uiteraard is er ook tijd voor jezelf, lekker fietsen, wandelen, boek lezen, kletsen, etc…

Vrijdag:

Wij verwelkomen je om 17.00 uur op onze locatie met een hapje en een drankje. Je kunt je even op je gemak installeren en om 18.30 zorgen wij voor een gezonde maaltijd. Daarna kun je even rusten en vervolgens geniet je van een ontspanningssessie en maken we nader kennis met elkaar. Dan drinken we nog iets en gaan slapen. Voor het slapen gaan kun je kiezen of je een hand- of voetmassage wenst te ontvangen, zodat je kunt genieten van een lekkere nachtrust.

Zaterdag:

We drinken een kopje thee met een beschuitje of wat yoghurt met fruit. Daarna volgen we een ontspanningssessie met ademhalingsoefeningen. Erna genieten we van een uitgebreid ontbijt. Je bent dan vrij om te doen wat je wilt. Lezen, tekenen, schilderen, wandelen, etc…

Voor degene die dit wil kan een zwangerschapsmassage worden ingepland.

Om 13.00 uur lunchen we samen, daarna kun je even rusten. Tussen 15.00 en 15.30 staat de thee en koffie voor je klaar met iets lekkers en begint de workshop: ” tekenen en schilderen met essentiële oliën”. Zo kun jij creatief uitdrukken wat de zwangerschap voor jou betekent. We leggen je uit hoe je de essentiële oliën veilig kunt inzetten tijdens je zwangerschap, bevalling en bij de baby. Heb je geen zin dan is het mogelijk een zwangerschapsmassage te boeken of om iets voor jezelf te doen wat jij fijn vindt. Om 18.30 eten we een heerlijke maaltijd en volgt er een avondprogramma, dit blijft een verrassing.

Zondag:

We starten de dag met een heerlijk ontbijt om 8.30. Daarna maken we een stiltewandeling en staan zo stil bij onze gedachten en gevoelens. Als je in stilte bent, hoor, voel en ervaar je alles anders. Je kunt ook een zwangerschapsmassage boeken.

Na de lunch gaan we in gesprek over wat je kunt verwachten tijdens de bevalling en na de geboorte. Hoe zorg jij voor rust en balans met een baby? Herken de huiltjes en ken de valkuilen van borstvoeding, bezoek, etc…

Rond 16.30 sluiten we af met een eenvoudig hapje en drankje en vertrekken rond 18.00 naar huis. Wil je tot maandagmorgen blijven dan kan dit zeker. We vullen dan de zondagavond in met elkaar en je kunt dan ook nog een massage of energetische behandeling ontvangen. Blijf je tot maandag dan is het vertrek rond 10.00 ’s morgens. Je voelt je relaxt, uitgerust, helder en energiek na dit weekend.

Hoe meld ik me aan?

Deze weekenden worden gegeven vanaf 15 weken tot week 35 in de zwangerschap.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@djoke.nl, met je inschrijving ga je akkoord met de algemene voorwaarden, deze sturen we je toe. Of vul het contactformulier in.

Er is plaats voor 8 deelnemers.

 • De kosten bedragen 595,–, dit is inclusief de overnachtingen met een gedeelde badkamer. Het ontbijt, de lunch en het diner zijn inbegrepen. Tussendoor staat er water, sap en fruit voor je klaar
 • Professionele begeleiding
 • Dagelijks ontspannings- en ademhalingssessies
 • Twee middagworkshops
 • Er is tijd om ook individueel je vragen te stellen in een kort gesprek van 30 minuten
 • Tarief is exclusief het vervoer naar de locatie, reis of annuleringsverzekering
 • De zwangerschapsmassage is optioneel te boeken voor 40 euro

Dit weekend wordt verzorgt door Mary-Lou Hardy, zij is psychotherapeut en deskundig wat betreft het werken met essentiële oliën. En Djoke ten Kate, aromatherapeut, lifecoach en deskundig op het gebied van zwangerschap & geboorte. Djoke heeft honderden baby’s helpen geboren te worden als kraamverzorgende.

Dus heb jij zin om mee te gaan, voel je van harte welkom.

Het eerste weekend staat gepland op 30 september tot en met 3 oktober.