Aroma Therapie

Aroma therapie is een van de oudste therapieën, al in het oude Egypte werd veelvuldig gebruik gemaakt van olie, voor verzorging, heling, als parfum, of bij het balsemen. Geur doet veel voor EN met je. We hebben allen onze voorkeuren voor bepaalde geuren, we worden er blij van of juist heel relaxed of het pept ons op. De schillen van een sinaasappel ruiken heerlijk na in de vuilnisbak, we drinken een kopje kamille thee om te ontspannen, en gebruiken pepermunt voor een boost.

Jouw reukorgaan is een bijzonder zintuig, aan geur zitten herinneringen of emoties gekoppeld, sommige fijn en andere niet zo aangenaam afhankelijk van de gebeurtenis. Een geurervaring begint bij het activeren van de receptoren in jouw neus, deze zitten boven in jouw neusholte die dwars door je schedel de hersenen ingaan naar de reukkolf, ook wel de oilfactory bulb genoemd. Vanuit hier gaat het signaal direct naar de amygdala en de hippocampus en de hypothalamus. Dit is bijzonder omdat de signalen van andere zintuigen zoals ogen en oren eerst naar de thalamus gaan als een soort van filterstation. Omdat geuren in eerste instantie dat filterstation omzeilen kunnen ze heel direct emotionele reacties oproepen(via de amygdalea), heel direct herinneringen activeren(via de hippocampus) en heel direct hormonale reacties oproepen(via de hypothalamus). Jij herinnert je niet wat je ruikt maar wel de emotie of herinnering die bij die geur hoort.

Ik ben in 2016 begonnen met de olie van doTerra toe te passen in mijn praktijk om mensen op het emotionele vlak ermee te ondersteunen en de resultaten waren verbluffend. Ik word zo blij als ik mensen mag ondersteunen met een essentiële olie. Er zijn veel verschillende oliën op de markt maar voor mij is er 1 merk dat eruit springt en dat is doTERRA. Het is puur en veelvuldig getest en heeft het CPTG ,( Certified Pure Tested Grade) keurmerk. Ik merk zelf dat de hoge frequentie van de olie bij sommige mensen direct resultaat oplevert. Doordat ik er vooral op emotioneel gebied mee werk, maakt de olie vastgeroeste emoties , overtuigingen en oordelen los. Maar je kunt de olie ook gebruiken om te ankeren, dit is positieve gevoelens vastzetten aan een geur zodat je als je na een tijd die geur ruikt meteen bv ontspant en vrolijk wordt of dankbaar net wat jij hebt geankerd aan een geur.

Ik werk met deze bijzondere olie tijdens mijn Essential Emotion coaching, IntuArtiv expressie workshops, maar ik geef ook ontspannende massages ermee zoals de Aroma Touch Massage en de SOC, Symphony of the Cells behandeling, een behandeling om jouw lichaam een reset te geven.

Ik help jou om een combinatie te zoeken/maken die jou helpt bij de uitdagingen waar jij mee kampt, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel. De olie van doTerra werkt op meerdere vlakken tegelijk. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat essentiële olie voor jou kan betekenen, maak een afspraak en dan kijken we wat bij jou past of woon vrijblijvend een olie informatie bijeenkomst bij om de mogelijkheden van deze olie te bekijken. Gun jezelf natuurlijke verzorging voor huid, haren en jouw gezondheid en verminder de toxische producten die jij in je huis hebt door natuurlijke producten te gaan gebruiken.