Essential Emotions Coaching

Identificeer – Verwerk – Laat los

Zoals ik bij mijn counseling/coaching al aangeef kunnen opgekropte of onverwerkte emoties lichamelijke klachten in het lichaam veroorzaken. Mijn ervaring is dat de wereld mentale en emotionele ondersteuning nodig heeft op dit moment. Er zijn nog nooit zoveel (jonge) mensen geweest die op zoek zijn naar zingeving, en emotionele of fysieke klachten ervaren.

De essential emotions coaching is een holistische liefdevolle sessie die jou in contact brengt met jouw emoties of met een klacht in jouw lichaam, die ontstaan is door het wegduwen van emoties. Emoties die je wegdrukt gaan vastzitten in het fysieke lichaam en zorgen zo voor pijn en of ongemak. Alles is met elkaar verbonden, zo binnen, zo buiten. Zo onder zo boven. Jouw lichaam bezit een enorme kracht en wijsheid. Jij beschikt over een zelfhelend vermogen. De mens met zijn emoties en lichaam is het meest ingenieuze wat ik ooit heb ervaren. Durf te vertrouwen op jouw eigen boodschappen en leer zo vrij te worden van oude patronen en negatieve overtuigingen met behulp van bewust zijn, inzicht en essentiële olie. Jouw lichaam is opgebouwd uit intelligente cellen die een zelfhelend vermogen hebben. Emoties zijn moleculen die informatie overdragen. Ze reageren op en binden zich aan cel receptoren; dringen zo de cel binnen, en hebben zo op cellulair niveau invloed op het lichaam en het gedrag. Emoties worden dus verwerkt door het lichaam.

Er zijn in het lichaam 3 breinen actief. Deze 3 breinen communiceren met elkaar, geven elkaar feedback en beïnvloeden jouw geest. Het 1e brein is het denken, het intellect, het onbewuste brein regelt 90% van jouw gedrag. Het 2e brein is jouw hart intuïtie, er zijn meer neurologische verbindingen die van het hart naar het brein lopen dan dat er van het brein naar het hart lopen. Het 3e brein, het digestieve systeem, je darmen. Jouw buikgevoel levert 90 % van de serotonine en andere chemische stoffen die ons blij maken, deze worden geproduceerd in onze darmen. Als deze 3 breinen goed met elkaar verbonden zijn en samenwerken dan voel je je goed. Deze 3 breinen samen verwerken instinctief alles wat er gebeurt in jouw leven. Voorbeeld; Je hebt een nare ervaring: Jouw hoofd denkt: dit moet ik oplossen Jouw hart voelt zich overweldigd Jouw darmen voelen zich vastzitten. Gevolg: spanning in het hoofd, conflicterende gevoelens in het hart en pijn in de buik.

Deze methode werkt met een emotie, een fysieke klacht of een essentiële olie naar keuze. Een essentiële olie heeft direct impact op de diepste lagen in het lichaam, de emoties en de psyche. Voor elke fysieke of emotionele klacht is een olie beschikbaar. Reuk is de snelste wijze om emoties te beïnvloeden, omdat de aromatische bestanddelen (moleculen) een directe route door het oilfactory systeem, naar het limbisch systeem maken. Het limbisch systeem is dat gedeelte in het brein waar emoties en herinneringen opgeslagen zitten. Een chemische reactie vindt binnen enkele seconden plaats. Voorbeeld: als je bergamot olie inhaleert dan zal het aroma (moleculen) een signaal naar het brein sturen om dopamine en serotonine aan te maken. Dit zijn neurotransmitters waar je blij van wordt, ze verminderen stress en geven een goed gevoel. Deze neurotransmitters sturen ook boodschappen door het gehele centrale zenuwstelsel om spierspanning los te laten, pijn sensaties te verminderen, hartslag te reguleren en een algemeen gevoel van welbevinden te vergoten.

Met deze evidence based methode ben ik jouw gecertificeerde gids om jou te ondersteunen om jouw antwoorden te vinden op zoek naar heelheid en emotionele vrijheid. Deze methode helpt het bewust zijn te vergroten en jezelf beter te leren kennen.